Totalt antall sidevisninger

mandag 20. juli 2015

Havørn-safari med noko attåt

Ettermiddagen mandag 20 juli fikk jeg og pappa besøk av den kjennte og dyktige naturfotografen Roy Mangersnes. En test-tur på actionbilder av havørn i fjordstrøkene i Nord Rogaland var hovedmålet. Vi besøkte to havørnpar som pleier å være ganske villige til å komme når vi serverer fisk.  Den første havørna vi prøvde å lokke med fisk, kom hele 8 ganger. Den fløy inn på reiret hvor vi hørte en utålmodig og sulten unge skrike. Tenker at den ble mett  i løpet av den korte timen vi var i området og serverte all fisken. Det har nok reiret fullt opp til randen med mat ett par dager fremover.

Lenger ute i fjorden besøkte vi det andre havørnparet, her satt hunnen på sin faste plass i favoritt treet sitt, som den alltid gjør når vi besøker dem. Hun har sansynligvis passert 20  år og har begynt å bli lat. Forlanger at den noe yngre hannen skal sørge for mattilgangen til hennes unger, så han flyr shuttel trafikk til og fra reiret og sjøen rundt øya.

Plutselig dukket en voksen havsule opp fra intet. En fisk ble servert også denne fuglen, og den reagerte umiddelbart og stupte ned og "fanget" byttet. Veldig artig at denne havfuglen hadde tatt turen innom innløpet til fjorden, spesiellt da vi i båten netopp hadde snakket om arten :-)Havørna flyr over og bedømmer fisken og vindretningen.


Opp mot vinden, så slipper den seg ned mot fisken som flyter i vannflaten.


Rett før klørne settes i fiskekroppen.


Fast fisk i klørne.


Hunnen satt hele tiden i favoritt treet sitt, der sitter hun forresten alltid når vi besøker dem. Hun har sansynligvis passert 20 år og forlanger at hannen skal sørge for maten til hennes unger. ( Temmelig likt som i menneskeverden sier pappa :-) )Plutselig dukket en havsule opp fra intet


En fisk havnet i sjøen og havsula stupte ned momentant.


Tungt lastet, hadde den litt problemer med å komme seg på vingene.


To fornøyde gutter etter en begivenhetsfull ettermiddag på sjøen
William og Roy Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar